Пловдивска общинска болница на протест за ниски заплати, 30 медсестри напускат

https://www.24plovdiv.bg/zdrave/article/7772887 Пловдивска общинска болница на протест за ниски заплати, 30 медсестри напускат Пловдивска общинска болница на протест за ниски заплати, 30 медсестри напускат www.24plovdiv.bg
Старшата сестра на отделението по кардиология Албена Мишева (вдясно) е подала предизвестие за напускане СНИМКА: Анелия Перчева

Медици от общинската болница "Св. Мина" в Пловдив излязоха на протест пред градската управа заради ниски заплати. 30 медсестри от лечебното заведение са подали предизвестие за напускане. Те не са съгласни с възнаграждението от 600 лева, което трябва да получават от 1 януари. Увеличението е само с 40 лв.

"Две трети от персонала на "Св. Мина" са пенсионери. Кой млад човек ще дойде да работи за толкова малко пари", каза старшата медицинска сестра на отделението по кардиология Албена Мишева. Тя е с 22 г. трудов стаж.

"Работим с хъс и желание, в непрекъснат стрес. Ние си изпълняваме задълженията, но искаме да получаваме достойно заплащане", категорични са медиците. Протестът им е организиран от двата синдиката в МБАЛ "Св. Мина" - "Подкрепа" и КНСБ. Техни представители влязоха в общината, за да се опитат да разговарят с кмета Иван Тотев. Профсъюзите смятат, че като принципал на лечебното заведение, общината трябва да подкрепи болницата и да й отпусне повече средства.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Болници

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Последно от

Още от Болници

Последно от

Последно от

Най-важното