Военна болница в Пловдив става на 130 г., доставят нов рентген

https://www.24plovdiv.bg/zdrave/article/7773532 Военна болница в Пловдив става на 130 г., доставят нов рентген Военна болница в Пловдив става на 130 г., доставят нов рентген www.24plovdiv.bg
Началникът на пловдивската военна болница полк. д-р Ангел Пеев

Дигитален рентген от последно поколение с изключителни възможности ще бъде доставен във Военна болница-Пловдив, която е най-старата у нас и днес отбелязва 130 г. от създаването си. Апаратурата струва около 450 000 лв.

"Очакваме и нов стерилизатор, подали сме заявка за основен ремонт на хирургичната клиника, на отделението по анестезиология и интезивно лечение и на две операционни", заяви началникът на здравното заведение полк. д-р Ангел Пеев.

Той добави, че за последната година и половина болницата е получила модерен 16-срезов компютърен томограф, както и съвременно ендоскопско и лапароскопско оборудване за извършване на безкръвни интервенции.

Лечебницата, която е в структурите на Военномедицинската академия, обслужва най-големия войскови регион в страната - Пловдив, Казанлък, Карлово, Смолян, Пазарджик и Стара Загора. През м.г. през болницата са преминали 4000 души. От 3 г. тя работи със здравната каса за извънболнична помощ.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Болници

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Последно от

Още от Болници

Последно от

Последно от

Най-важното