Пловдив ще прави денонощен педиатричен център и хоспис, връща белодробната болница

https://www.24plovdiv.bg/zdrave/article/7778427 Пловдив ще прави денонощен педиатричен център и хоспис, връща белодробната болница Пловдив ще прави денонощен педиатричен център и хоспис, връща белодробната болница www.24plovdiv.bg
Областният координатор на КНСБ Боян Бойкински, кандидатът на ГЕРБ за кмет Здравко Димитров и шефът на предизборния му щаб Александър Държиков (от ляво на дясно) дискутираха със синдикалисти по най-важните проблеми на Пловдив.
Областният координатор на КНСБ Боян Бойкински, кандидатът на ГЕРБ за кмет Здравко Димитров и шефът на предизборния му щаб Александър Държиков (от ляво на дясно) дискутираха със синдикалисти по най-важните проблеми на Пловдив.

- Трябва да запазим общинското здравеопазване, защото само то е достъпно за хората с по-ниски доходи и пенсионерите, каза Здравко Димитров

- Приоритет в програмата на кандидата на ГЕРБ за кмет на града е строителството на 12 нови детски градини и ясли и две нови училища

Коренна промяна в общинското здравеопазване обеща кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров на среща със синдикалисти. На нея присъстваха над 100 членове на КНСБ от всички браншове. Димитров посочи, че в предизборната му програма е заложено създаването на денонощен педиатричен център и хоспис, които ще са на подчинение на градската управа. Той увери, че ще се възобнови и дейността на Белодробната болница като самостоятелно лечебно заведение.

По думите му е необходимо

да се ускори

преструктурирането

на общинските

здравни заведения,

да се види откъде изтичат средства, да се направи управлението им ефективно. “Трябва да запазим общинското здравеопазване, защото само то е достъпно за хората с по-ниски доходи и пенсионерите”, каза Димитров.

“Ще работя за възстановяване на социалния диалог в Пловдив, защото има натрупани проблеми, които не търпят отлагане”, каза Зико и припомни, че такъв ангажимент е поел и пред “Подкрепа”.

На продължилото близо два часа заседание бяха засегнати въпроси и от транспорта, образованието, културата, общинската администрация. Здравко Димитров пое ангажимент за разрешаване на проблемите с трафика и паркирането в града и увери, че Бетонният мост ще бъде запазен, тъй като е важно пътно съоръжение. “С моя екип вече разговаряхме с много експерти в областта на управлението на трафика и имаме решения. Ще поощряваме използването на градския транспорт чрез

оптимизиране на

линиите и засилване

на контрола по

изпълнение на

графиците за

пътуване

Ако линиите са удобни и хората знаят, че автобусите пристигат в точно определения час, разбира се, че много от тях ще го предпочетат”, коментира Здравко Димитров.

На срещата беше поставен и въпросът за недостига на детски градини и училища. Димитров припомни, че приоритет в програмата му е строителството на 12 нови детски градини и ясли и две нови училища.

Пред Зико синдикалистите поставиха остро въпроса за повишаване на заплатите в общинското здравеопазване, социалните дейности и администрацията. Димитров им обеща да съдейства за окончателното решаване на въпроса с имота на КНСБ в Пловдив.

Общата позиция след този разговор бе, че е необходимо общината в бъдеще да започне разговори с всеки един отрасъл. От КНСБ уточниха, че на срещата е бил поканен и другият кандидат за кмет на Пловдив, достигнал до балотаж - Славчо Атанасов, издигнат от НФСБ и ВМРО, но не се е отзовал.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Пробиви

Густаво Петро

Новият президент на Колумбия представи амбициозен данъчен план

Корабен рул
СНИМКА: PIXABAY

Първият в света кораб, изцяло задвижван от електрически двигатели, беше пуснат на вода

Метростанция "Сливница" снимка МЕТРОПОЛИТЕН

Вагон пламна в софийското метро, евакуираха пътниците

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Последно от

Още от Пробиви

Последно от

Последно от

Най-важното