Учат 80 лекари в Пловдив как да поставят изкуствена раменна става

https://www.24plovdiv.bg/zdrave/article/7975834 Учат 80 лекари в Пловдив как да поставят изкуствена раменна става Учат 80 лекари в Пловдив как да поставят изкуствена раменна става www.24plovdiv.bg
Проф. Владимир Ставрев
Проф. Владимир Ставрев

Първият в България курс по ендопротезиране на раменна става стартира утре в Медицинския университет в Пловдив. Форумът ще бъде открит от ректора на вуза проф. Марияна Мурджева, председателя на Българското дружество по ортопедия и травматология проф. Асен Балтов и шефа на катедра "Ортопедия и травматология" в МУ проф. Владимир Ставрев. В курса ще участват над 80 лекари от цялата страна. Програмата включва лекции, практически упражнения върху трупове в катедра "Съдебна медицина" и наблюдаване на операция наживо.

Основните лектори са проф. Ставрев, д-р Константин Николов, който от години живее и работи във Франция, и д-р Жан-Давид Вартел.

"В последната част от курса ще бъде извършена операция по поставяне на изкуствена раменна става на пациент в УМБАЛ "Св. Георги", като тя ще може да бъде наблюдавана онлайн от аудиторния комплекс на Медицинския университет и от френска клиника", обясни проф. Владимир Ставрев.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Докторе кажи

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Последно от

Още от Докторе кажи

Последно от

Последно от

Най-важното