Върнаха болните по леглата, сигналът за бомба в пловдивската болница фалшив

https://www.24plovdiv.bg/zdrave/article/8066770 Върнаха болните по леглата, сигналът за бомба в пловдивската болница фалшив Върнаха болните по леглата, сигналът за бомба в пловдивската болница фалшив www.24plovdiv.bg
Евакуацията в болницата приключи.
Евакуацията в болницата приключи.

Евакуираните пациенти от пловдивката болнница "Каспела" вече са върнати по леглата, съобщиха от лечебното заведение. Над 200 души по халати стояха на улицата близо половин час, докато служители от БОП и полицията претърсваха корпус 2, за който бе подаден сигнал на 112, че има взривно устройство в избено помещение.

Обаждането се е оказало злоумишлено и бомба не е открита. "В момента установяваме откъде е било позвъняването и кой е авторът му", каза пред "24 часа" шефът на пловдивската полиция комисар Йордан Рогачев.

"Следваме плана за реакция в подобна ситуация и евакуирахме пациенти и персонал. Най-вероятно се касае за фалшив сигнал. Органите на реда проследяват обаждането”, заяви преди това управителят на УМБАЛ “Каспела” Илиан Дойков.

По думите му евакуацията е протекла нормално. От ръководството на лечебното заведение се надяват час по-скоро да бъде издирен авторът на злоумишленото обаждане.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Болници

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Последно от

Още от Болници

Последно от

Последно от

Най-важното