Пациент подал сигнала за бомбата в пловдивската болница

https://www.24plovdiv.bg/zdrave/article/8067699 Пациент подал сигнала за бомбата в пловдивската болница Пациент подал сигнала за бомбата в пловдивската болница www.24plovdiv.bg
Близо 2 часа изкараха на студа по халати 200 пациенти след сигнала за бомба. Снимка: Марица.бг
Близо 2 часа изкараха на студа по халати 200 пациенти след сигнала за бомба. Снимка: Марица.бг

Пациент от близко пловдивско село е подал фалшивия сигнал за бомба в университетска болница "Каспела", съобщиха пред „24 часа” медици от лечебното заведение.

За разкриването на автора на злоумишленото деяние те научили от полицаи, които бяха отцепили болницата, а всички болни от корпус 2 евакуирани. Лекарите не могат да си обяснят какво е провокирало човека, когото са лекували, да предизвика такава паника сред персонала и безпомощните пациенти. Наложи се да бъдат прекъснати належащи операции.
Близо два часа прекараха на студа над 200 пациенти и медици, докато служители на БОП претърсваха избеното помещение за взривно устройство. Сигналът се оказа фалшив. По всяка вероятност може би авторът му е бил недоволен от обслужването в лечебницата и затова е решил да си отмъсти с телефонно обаждане. Но ужасът, който предизвика и принуди тежко болни да бъдат изкарани навън, ще му лежи на съвестта, коментираха медици. Те очакват извършителят да си получи заслуженото и да бъде подведен под отговорност.
От полицията в Пловдив засега няма информация, че извършителят е разкрит.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Болници

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Последно от

Още от Болници

Последно от

Последно от

Най-важното