Пациент подал сигнала за бомбата в пловдивската болница

https://www.24plovdiv.bg/zdrave/article/8067699 Пациент подал сигнала за бомбата в пловдивската болница Пациент подал сигнала за бомбата в пловдивската болница www.24plovdiv.bg
Близо 2 часа изкараха на студа по халати 200 пациенти след сигнала за бомба. Снимка: Марица.бг
Близо 2 часа изкараха на студа по халати 200 пациенти след сигнала за бомба. Снимка: Марица.бг

Пациент от близко пловдивско село е подал фалшивия сигнал за бомба в университетска болница "Каспела", съобщиха пред „24 часа” медици от лечебното заведение.

За разкриването на автора на злоумишленото деяние те научили от полицаи, които бяха отцепили болницата, а всички болни от корпус 2 евакуирани. Лекарите не могат да си обяснят какво е провокирало човека, когото са лекували, да предизвика такава паника сред персонала и безпомощните пациенти. Наложи се да бъдат прекъснати належащи операции.
Близо два часа прекараха на студа над 200 пациенти и медици, докато служители на БОП претърсваха избеното помещение за взривно устройство. Сигналът се оказа фалшив. По всяка вероятност може би авторът му е бил недоволен от обслужването в лечебницата и затова е решил да си отмъсти с телефонно обаждане. Но ужасът, който предизвика и принуди тежко болни да бъдат изкарани навън, ще му лежи на съвестта, коментираха медици. Те очакват извършителят да си получи заслуженото и да бъде подведен под отговорност.
От полицията в Пловдив засега няма информация, че извършителят е разкрит.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Болници

Управителят на Онкоцентъра доц. Тихомир Дерменджиев.

5 дни безплатни прегледи насрочи пловдивският Онкодиспансер - виж датите

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Последно от

Още от Болници

Последно от

Последно от

Най-важното