Нов болничен комплекс строят в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив

https://www.24plovdiv.bg/zdrave/article/8084445 Нов болничен комплекс строят в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив Нов болничен комплекс строят в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив www.24plovdiv.bg
УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив СНИМКА: Архив
УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив СНИМКА: Архив

Нов педиатричен и онко-хематологичен комплекс ще се строи в университетската болница "Св. Георги" в Пловдив. Проектът бе представен пред Комисията по здравеопазване в Народното събрание. Когато този център бъде изграден, в него от старите си сгради ще се преместят клиниките по педиатрия, медицинска онкология и клинична хематология и детското спешно отделение. В подкрепа на проекта УМБАЛ "Свети Георги" стартира преди година дарителската кампания "Най-доброто за нашите деца и онкоболни".

По време на първото за годината заседание на Комисията по здравеопазване началникът на Клиниката по педиатрия и председател на организационния комитет на дарителската кампания проф. д-р Иван Иванов презентира предисторията на проекта и постигнатите за една календарна година резултати – 124 935 лв. На представянето присъстваха министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, зам.-министрите Бойко Пенков и Жени Начева, депутати от всички парламентарни групи, председателят на БЛС д-р Иван Маджаров и представители на институции в сферата на здравеопазването.

Дарителската кампания "Най-доброто за нашите деца и онкоболни" обедини пловдивчани и жители на съседни общини и през 2019-а бяха организирани множество инициативи за набиране на средства – концерти, театрални постановки, базари, киноложки изложби, лични дарения от служители на пловдивски фирми, от рожденици и младоженци, които вместо подаръци са пожелали гостите им да дарят в полза на кампанията. На същия принцип и сумите за букети на 15 септември в голяма част от пловдивските училища също бяха дарени. Така образователните институции се оказаха един от най-големите дарители – близо 17 хил. лева. В навечерието на Рождество Христово дядо Николай обяви, че митрополията дарява 20 000 лв.

Очакванията на организационния комитет и на ръководството на болницата са и през настоящата година кампанията "Най-доброто за нашите деца" да продължи да вдъхновява хора и институции да помагат. За да се осъществи този мащабен проект, екипът ще разчита и на финансиране от държавата.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Болници

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Последно от

Още от Болници

Последно от

Последно от

Най-важното