Извадиха 10 см тумор от единствения бъбрек на мъж в Пловдив

https://www.24plovdiv.bg/zdrave/article/8084493 Извадиха 10 см тумор от единствения бъбрек на мъж в Пловдив Извадиха 10 см тумор от единствения бъбрек на мъж в Пловдив www.24plovdiv.bg
Проф. Димитър Шишков
Проф. Димитър Шишков

Пациентът ще се възстанови за 15 дни и ще води нормален живот

Голямо злокачествено образувание премахнаха от бъбрека на 44-годишен в университетската болница "Пловдив". Половината от органа е запазен, тъй като няма метастази. Не е необходимо пациентът да минава на хемодиализа.

"Целият екип е радостен, че интервенцията е успешна, тъй като бъбрекът бе единствен за болния. Вторият му е бил изваден преди 4 г. заради травма при катастрофа", обясни началникът на клиниката по урология проф. Димитър Шишков.

Той уточни, че мъжът ще се възстанови само за 15 дни и ще води нормален живот. Друг подобен случай са имали преди година, когато в клиниката е дошъл софиянец с три тумора на единствен бъбрек. И при него е съхранен част от органа. Пациентът се чувства добре и се е върнал към ежедневните си занимания.

"Урологичната клиника в УМБАЛ "Пловдив" разполага с модерна и съвременна апаратура. Това е единственият център в Южна България, където се извършват всички видове лапароскопски и мини инвазивни операции", посочи проф. Шишков.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Пробиви

Хирурзите в УМБАЛ "Свети" Георги в Пловдив оперират по нов метод.


Снимка: УМБАЛ "Свети Георги" .

Оперират аневризми по иновативен безкръвен метод в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Последно от

Още от Пробиви

Последно от

Последно от

Най-важното