Затягат мерките срещу коронавируса в частните болници

https://www.24plovdiv.bg/zdrave/article/8277735 Затягат мерките срещу коронавируса в частните болници Затягат мерките срещу коронавируса в частните болници www.24plovdiv.bg
Снимка: МБАЛ „Централ Хоспитал“

Затегнаха противоепидемичните мерки в МБАЛ „Медлайн“, МБАЛ „Централ Хоспитал“ и МЦ-1 заради случаите на коронавирус у нас със заповед на ръководството.

Персоналът на лечебните заведения ползва лични предпазни средства. Забранен е достъпът на придружителите на пациентите. Санитари помагат на трудноподвижните болни за придвижване между отделения, медицински кабинети и лаборатории. Преустановени са и свижданията.

Персоналът на лечебните заведения ползва лични предпазни средства.
Персоналът на лечебните заведения ползва лични предпазни средства.

При приемане на всички болни са измерва температурата, провежда се и засилена епидемиологична анамнеза в приемно-консултативните кабинети. Задължително се установява дали са пътували в чужбина, а също и дали са имали контакти с чужденци от държавите със завишена заболеваемост.

На входните врати във всички отделения са поставени диспенсъри с дезинфектанти. Засилена е дезинфекцията на болничните стаи, санитарните възли, коридорите, като подовете се измиват със специални препарати през 2 часа, а през час се проветряват помещенията.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Болници

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Последно от

Още от Болници

Последно от

Последно от

Най-важното