Черният дроб и жлъчката са най-важните органи за пречистване на организма

https://www.24plovdiv.bg/zdrave/article/8767598 Черният дроб и жлъчката са най-важните органи за пречистване на организма Черният дроб и жлъчката са най-важните органи за пречистване на организма www.24plovdiv.bg
Черният дроб и жлъчката са най-важните органи за пречистване на организма

Какво се случва, когато не функционират правилно?

Черният дроб е орган, който играе важна роля в метаболизма и изпълнява редица възлови функции в тялото. Той де факто формира кръвта до 7-ия месец на бременността, участва в превръщането на храната в съставки, които организмът в последствие асимилира за основните си нужди, произвежда и съхранява протеините, мазнините, резервните въглехидрати, желязото и витамини, има роля в процесите на съсирване на кръвта, възлова е ролята му в обезвреждането и изхвърлянето на отпадни продукти на обмяната на веществата, на токсини. Участва активно в борбата с инфекциите и в частност с тези от тях, чиито входна врата са червата, обръщат внимание специалистите.

Общопрактикуващият лекар д-р Мина Иванова казва още: системно разчитаме на черния дроб да ни пази от различни вредности, да компенсира и пораженията от преяждане, неразумно пиене и прием на лекарства, но сякаш не го дооценяваме и не се грижим за него. Може би защото черният дроб не боли и дава знак, че има проблем само когато е много болен, съответно свръх уголемен. Черният дроб е пряко свързан с жлъчката – друг изключително важен орган. Заболяването на жлъчката е доста често, но и то обикновено остава дълго незабелязано. Докато не се случи криза – с много силна болка, продължаваща часове, налагаща лекарска намеса, казва още тя.

Според световната здравна статистика всеки втори човек в зряла възраст е застрашен от физиологични видоизменения на чернодробната тъкан и жлъчката като последица от начина на живот, постоянния стрес, неправилното хранене, свръхупотребата на лекарства, както и на алкохол.

В отговор на тези масови проблеми специалистите препоръчват т.нар. хепапротектори – медикаменти, разработени да подпомагат дейността на черния дроб и жлъчката. Едно отлично природно решение е билковият хепапротектор „Хепариксин“ – напълно изчистена билкова формула, която пази черния дроб от атаките на вредни агенти. Неговото специално предимство е, че е активен хепапротектор, т.е. участва във възстановяването на мембраната на чернодробните клетки – изключително важен процес за възстановяване на здравето и функциите на органа.

„Хепариксин“ ефективно урегулира и подкрепя дейността и на жлъчката. Наблюдения на пациенти с проблеми отчитат оздравителни процеси при хора с установени камъни в жлъчката, със запушени жлъчни канали и разновидности на хепатит.

Приемът подпомага процесите на естествена детоксикация, възпрепятства увреждането на черния дроб вследствие на прекомерна употреба на алкохол или на вредни храни, най-вече богати на наситени мазнини, както и от системен прием на различни медикаменти. Плюс от билковия екстракт е и подобряването на липидната обмяна.

ХЕПАРИКСИН е от нов клас продукти – адюванти. Адювантите са продукти на натурална основа, които са предназначени да работят в съдействие със стандартните медицински похвати, в терапията на определени заболявания. ХЕПАРИКСИН е букет от билкови екстракти създаден по рецептурите на акад. Хлебаров с доказано действие, благодарение на които:

• Подобрява нормалното функциониране на жлъчката;

• Оказва благотворен ефект върху всички важни органи;

• Подпомага неутрализирането на токсини;

• Подобрява липидната обмяна;

• Стимулира отделянето на жлъчни сокове и противодейства на образуването на камъни в жлъчката;

• Подпомага възстановяването на черния дроб след прекаран хепатит и токсично увреждане;

ХЕПАРИКСИН е ефикасна високо концентрирана формула от растителни екстракти с изцяло натурален произход. Билките от състава на ХЕПАРИКСИН ефикасно съдействат за прочистване на организма от натрупани отпадъчни продукти, токсини и слуз. Изключителният ефект се дължи на свойството да се подпомогне изхвърлянето на всички токсични вещества от тялото, като по този начин се елиминират предпоставките за развитие на болести.

ПРЕПОРЪЧВА СЕ ПРИ:

• Затлъстяване

• Кожни и козметични проблеми

• Целулит

• Главоболие

• Сърдечно-съдови болести

• Бъбречни и жлъчни камъни

• Костно-ставни заболявания

• Простудни и вирусни инфекции

• Захарен диабет

• Запек и констипация

Продукта „Хепариксин” можете да поръчате директно на телефон 0877 72 10 40, както и на интернет страницата https://biotica.bg/ или в аптеките.

• Регулярната цена на продукта е 49 лв., но само сега до 31.07.2020г. цената е 24 лв. плюс 5 лв. доставка.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Здраве

Как да обърнем гнева в своя полза

Как да обърнем гнева в своя полза

Всяка година в Италия 200 000 души получават инсулт.
СНИМКА: ПИКСАБЕЙ

След инсулт италианец заговори като славянин

Дълголетието е генетично обосновано, смятат учените. Снимка: Пиксабей

Ето петте главни фактора за дълъг живот

Фитнесът - полезен, но и опасен

Фитнесът - полезен, но и опасен

Маски висят на въжета в болница в Абу Даби в очакване на стерилизация.

Проучване: маската става стерилна след 3 минути в микровълновата

Може ли хем да се мием надеждно срещу заразата, хем да не увредим кожата?

Може ли хем да се мием надеждно срещу заразата, хем да не увредим кожата?

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Последно от

Още от Здраве

Големите масиви от споделянията за неразположения и търсенията по определени думи в социалните мрежи чертаят картата на прогнозата.

Измислиха как да предскажат поне 14 дни в аванс кой град ще пламне с COVID

Проф. Кадурина: След месеците на самоизолация дойдоха пациенти с рак на кожата

Проф. Кадурина: След месеците на самоизолация дойдоха пациенти с рак на кожата

СНИМКА: ПИКСАБЕЙ

Нискомасленото мляко подмладява с 4,5 години

Българинът, който от 14 г. живее с донорско сърце, стана дядо

Българинът, който от 14 г. живее с донорско сърце, стана дядо

СНИМКА: ПИКСАБЕЙ

Здравият сън - мощно оръжие срещу вируса

Топла филийка с авокадо, сирене, лук и лайм

Как да се храним за добро настроение в кризата

Последно от

Последно от

Най-важното